lördag 25 december 2010

Hjärta för julkort

Jag gjorde detta hjärta till min mamma i julklapp, mönstret är från Garnstudion och det är tänkt att man ska förvara julkort i det. Som många gånger förr använder jag ett annat garn än den beskrivningen avser, det vita är Järbo lovikka och det röda är lovikka från Garngrossisten. 100gram gick åt av varje sort och det var utan marginaler. Enligt beskrivningen skulle upphängningsanordningen vara i rött garn, men hos mig fanns det inte så mycket rött garn att det var möjligt.


Vill du sticka ett eget så får du läsa beskrivningen på Garnstudion, här är bara en sammanfattning: Man började med att sticka fyra remsor som stickades ihop för att göra ena halvan. Sedan sydde man ihop remsorna och lyfte maskor i andra kanten för att sticka den andra överhalvan. Sedan stickades ett till hjärta och en upphängningsmaska för att sedan sy ihop allt. In i tvättmaskinen med en matsked såpa och ett vanligt tvättprogram på 40 grader så är det förhoppningsvis klart sedan (beroende på hur din tvättmaskin beter sig).

När man stickar efter ett mönster för första gången är det alltid någonting som man kan göra bättre i mitt fall är den del jag är missnöjd med att jag sydde ihop de två hjärtana med röd tråd hela vägen och tovningen dolde inte sömmen så bra som jag hade hoppats. Nästa gång syr jag ihop de olika delarna med färgen på delen av stickningen som jag syr i.

1 kommentar:

  1. Imponerande!! Jag har överhuvudtaget ingen aning om hur man tillverkar såna här saker. Men låter mej imponeras av dom som kan. Såna som min duktiga brorsdotter :-)

    SvaraRadera