tisdag 3 maj 2011

Små påsar


Jag håller på att sy upp ett litet försäljningssortiment till lajvet Ljusordern då jag ska spela sömmerska. Från korps beställde jag 0,7m av 5 färger av deras "tunna vadmal" och min tanke var att varje färg skulle räcka till en och en halv struthätta (några skulle alltså bli i miparti). Av de flesta färger fick jag lite mer än vad jag beställt (istället för att klippa exakt rakt så la de på några cm) vilket jag är mycket tacksam för. Det blev därmed 8 hättor och lite tyg blev över till att sy små påsar som också åker med till försäljning på lajvet.


Mitt tänkta försäljningspris på påsarna är 20kr/st så det behövde gå fort att göra dem. Eftersom att tyget var hårt valkat behövdes varken sicksack, dubbelvikning vid kanalen eller kastning av hålen vilket gjorde detta projekt mycket trevligt. Problemet var att påsarna var så små att om man som jag brukar först syr ihop påsen och sedan syr en kanal så är det jättesvårt då påsen inte går runt armen på symaskinen och lätt krockar med nålen när man håller hela påsen på ovansidan. Fösta påsen gjorde jag istället snitt i och trädde tråden genom tyget utan kanal.


De resterande påsarna sydde jag kanalen först för att sedan sy ihop påsen. Sist gjorde jag hål på utsidan av tyget närmast den hopsydda kanten och fick på så sätt påsar som var lätta att sy och nog fina att ha på lajv.


Lösningar:
  • Välj ett hårt valkat tyg om du vill att det ska gå fort
  • Sy kanalen före du syr ihop påsen om påsen är liten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar