torsdag 5 maj 2011

Byxor

För kanske sex år sedan sydde jag ett par byxor till ett lajv som bara användes en gång för de blev så fruktansvärt obekväma. Jag  klippte då två fyrkanter och sydde ihop till ett par byxor, de hade kanaler i midjan och i bensluten med band i. Nu när min garderob renades tänkte jag att jag skulle fixa till dessa byxor och sedan sälja dem.

Jag började med det stora problemet, grensömmen, jag klippte bort den gamla sömmen så att den nya linjen blev en böj (se bilden nedan). Byxorna sitter nu bekvämt ovanför höftbenen. 

Sedan är låtsaspösbyxor (hellånga, inte alls vida) inte något jag i dagsläget är intresserad av utan gjorde istället om dem till vanliga raka byxor. Då de blev väldigt vida i sin gamla konstruktion smalnade jag istället av dem ner mot fötterna (som du också ser på bilden). Dessutom gjorde jag en ny snyggare fåll nertill.Den bilden som är ritad nedan har en svart fyrkant som visar hur byxbenet såg ut innan och de blå linjerna visar hur jag klippte till de nu.


Lösningar:
  • Se hur grensömmen är gjord i moderna mjukisbyxor, det finns en anledning att den inte är rak och den anledningen är bekvämlighet
  • Helt raka ben kommer att se väldigt breda ut, smalna av dem nertill 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar