måndag 29 oktober 2012

Nålbundna vantar
Jag veckopendlar för tillfället så det tillbringas mindre tid i ett syrum och mer tid på olika kollektiva transportmedel. Som tur är är nålbindning det bästa man kan göra när man reser så jag får tid att återuppta det hantverket ordentligt. Mitt senaste projekt var ett par vantar- de blev klara i går. Jag försökte göra ett par i herrstorlek med tanke på en julklapp.

Material

Tretrådigt ullgarn från Långnäs utanför Piteå.

Här är en bild på mer garn från samma plats

Metod

Jag kan än så länge bara ett nålbindningsstygn, om någon vill ha ett lämpligt namn på stygnet får ni fråga någon som har koll för det har inte jag. Som vanligt börjar jag uppifrån när jag gör vantar, lämnar ett hål för tummen, binder hela vägen ner och gör tummen sist.


Det hela gick rätt bra fram till jag nedanför tummen uppenbarligen glömde bort hur en hand ser ut. Det är nämligen så att handen är bredare nedanför tummen än ovanför. Dessa vantar är nu lagom stora för mig nedanför tummen men cirka en centimeter för stora i övrigt och därmed mest troligt för tighta under tummen för den tänkta mottagaren.

Lösningar
  • Även om du gör någonting i en annan storlek kan du titta på formen på dig själv. 
  • Glöm inte att handen är som bredast utander tummen.


1 kommentar:

  1. Efter 5 år i äktenskap med min make med 2 barn började min man agera konstigt och gå ut med andra damer och visade mig kallt kärlek, vid flera tillfällen hotar han att skiljas från mig om jag vågar fråga honom om hans affär med andra damer, jag var helt förstörd och förvirrad tills en gammal vän till mig berättade för mig om en stavagare på internet som heter Dr.Wealthy som hjälper människor med relation och äktenskapsproblem med kärleksformers krafter, jag tvivlade först på om något sådant någonsin existerar men beslutade För att försöka, när jag kontaktar honom, hjälpte han mig att kasta en kärleksförtrollning och inom 48 timmar kom min man tillbaka till mig och började be om ursäkt, nu har han slutat gå ut med andra damer och hans med mig på gott och riktigt . Kontakta den här stora kärleksförstärkaren för ditt förhållande eller äktenskapsproblem som ska lösas idag via: wealthylovespell@gmail.com eller direkt WhatsApp: +2348105150446.

    SvaraRadera