måndag 28 mars 2011

Två stickade pannband

I brist på snygga och varma pannband på stan blev det till att sticka själv. Här har jag testat två varianter, varav den i patentstickning nu ägs av min huskompis som även är den som är modell på bilderna.Matrial:
Koksgrått lovikkagarn från garngrossisten. 50 gram till det stickade i patentstickning och strax under 100gram till det tovade. Garnet är som så ofta tidigare köpt på Tradera.


Metod:
Mönstren hittar du som vanligt hos Garnstudion, här och här. Denna korta historia började med att jag skulle sticka mig själv ett pannband eftersom att det både hade gått och blivit relativt varmt (plusgrader) och eftersom att jag ofta har hästsvans vilket inte är helt bekvämt under mössan. Till detta projekt hittade jag ett mönster från Garnstudion i garngrupp E vilket är rätt storlek för att jag ska kunna använda mitt favoritgarn. Det var första gången jag testade patentstickning, men beskrivningen var bra så snart var jag i full gång och innan kvällen var slut hade jag mig ett nytt pannband.


Det visade sig att jag inte var den enda i huset som funderat på att det vore praktiskt att ha ett pannband och då de på stan inte riktigt uppfyller kraven blev det till att sticka ett till. Då vi hor ihop kan det vara en idé att inte ha likadana saker så vi planerade att sticka enligt en annan modell med ett tovat pannband. Den tovade stickades i rätstickning för att sedan slängas in i tvättmaskinen på 40 grader. Efter tovning blev det väldigt stel och inte så bekväm som den patentstickade, så det blir till att göra ett nytt patentstickat till mig själv i en annan färg när jag får mer garn till veckan. Om någon är intresserad av att köpa det tovade pannbandet går det väldigt bra, jag skulle vilja ha 100 kr och då betalar jag frakten, storleken är 53.


Lösningar
  • Tovar du i tvättmaskin blir det hårt, gör inte det om målet är att du vill ha någonting mjukt för öronen.
  • Sömmar behöver inte vara någonting fult som ska döljas, det kan även vara en snygg detalj
  • I nödfall kan man använda det tovade pannbandet till en medeltida "krona"

2 kommentarer: